Premie voor melkkoeien van zeldzame rassen
13. januari 2022
De aanvraagperiode van de premie voor melkkoeien van zeldzame rassen loopt van 1 maart 2022 tot en met 31 maart 2022. Houders van dieren van deze rassen krijgen normaal gesproken vanzelf bericht van RVO. Belangrijk is wel dat veehouders zich hebben aangemeld bij SZH en tevens een machtiging hebben afgegeven bij RVO. Op de site van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen vindt u alle informatie.

Nieuwe Fries-Roodbonte stier Jelle 3
29. april 2021
Er is een nieuwe Fries-Roodbonte stier beschikbaar, namelijk Jelle 3. Klik hier voor meer informatie over Jelle 3.

Koekrant maart 2021
26. maart 2021
De Koekrant van maart 2021 is uit. Met o.a. de volgende onderwerpen: - Fundamentfokkerij - Nieuwe Fries-Roodbonte stier Jelle 3 - Internationale Fries-Hollandse stierenlijst - Wat vinden veehouders van de proefstierdochters? Wilt u ook de Koekrant ontvangen? Ga dan naar Lidmaatschap.

Nieuwe Fries-Hollandse stier Bouwe 9
08. januari 2021
Er is een nieuwe Fries-Hollandse stier beschikbaar, namelijk Bouwe 9. Klik hier voor meer informatie over Bouwe 9.

Kleurplaat Fries-Hollandse koeien
28. december 2020
In de laatste Koekrant van december is een kleurplaat toegevoegd van Fries-Hollandse koeien. Deze kleurplaat is in samenwerking met de Stichting Zeldzame Huisdierrassen gemaakt omdat het Fries-Hollandse vee in 2020 verkozen is tot het ras van het jaar. Stuur een foto van de ingekleurde kleurplaat of dat je aan het kleuren bent in, dan kunnen we dit plaatsen in de volgende Koekrant. Wel zo leuk toch? Je kunt dit mailen naar koekrant@frieshollands.nl Download hier de kleurplaat.

07. december 2020
Bij GGI is de Fries-Hollandse stier Pieter beschikbaar. Pieter is een zoon van Dovea Pietman uit de productieve Roosje familie van de Bloemplaathoeve. Meer info in de Koekrant van december 2020. Link de stier Pieter op de GGI website.

24. november 2020
De oprichters van KI Kampen hadden het goed voorspeld dat de kwaliteiten van het FH ras verloren zouden gaan bij het fuseren van de KI organisaties destijds. Al moet gezegd worden dat het aantal zuivere Fries-Hollandse koeien in Nederland drastisch zijn gedaald. Echter de kwaliteiten van de Fries-Hollandse koe zijn in 40 jaar fokkerij sterk doorontwikkeld. Mooie voorbeelden komen we hiervan tegen op het melkveebedrijf van de familie Draaijer in Stiens. Het bedrijf van de familie Draaijer heeft...

12. november 2020
Voor meer info kijk op de website van KI-Kampen

30. oktober 2020
In het blad Melkvee is onlangs een artikel verschenen over de mogelijkheden voor het Fries-Hollandse ras als alternatief om mee te kruisen.

26. oktober 2020
Op Melkvee.nl verscheen onlangs een artikel over de aanhoudingscijfers van dochters van stieren. In tegenstelling tot vaak wat tegenvallende levensduurfokwaarden blijken de dochters van Fries-Hollandse stieren wél lang lopen op de bedrijven, zo blijkt uit hun scores voor het aanhoudingsgetal zoals berekend door NVO. Lees hier het hele artikel op Melkvee.nl

Meer weergeven