24. november 2020
De oprichters van KI Kampen hadden het goed voorspeld dat de kwaliteiten van het FH ras verloren zouden gaan bij het fuseren van de KI organisaties destijds. Al moet gezegd worden dat het aantal zuivere Fries-Hollandse koeien in Nederland drastisch zijn gedaald. Echter de kwaliteiten van de Fries-Hollandse koe zijn in 40 jaar fokkerij sterk doorontwikkeld. Mooie voorbeelden komen we hiervan tegen op het melkveebedrijf van de familie Draaijer in Stiens. Het bedrijf van de familie Draaijer heeft...

12. november 2020
Voor meer info kijk op de website van KI-Kampen

30. oktober 2020
In het blad Melkvee is onlangs een artikel verschenen over de mogelijkheden voor het Fries-Hollandse ras als alternatief om mee te kruisen.

26. oktober 2020
Op Melkvee.nl verscheen onlangs een artikel over de aanhoudingscijfers van dochters van stieren. In tegenstelling tot vaak wat tegenvallende levensduurfokwaarden blijken de dochters van Fries-Hollandse stieren wél lang lopen op de bedrijven, zo blijkt uit hun scores voor het aanhoudingsgetal zoals berekend door NVO. Lees hier het hele artikel op Melkvee.nl

22. oktober 2020
Lees hier het volledige artikel uit de Koekrant van juni 2020.

16. oktober 2020
Er zijn enkele nieuwe foto's van Fries-Hollandse koeien toegevoegd aan de fotopagina. Heeft u zelf ook mooie foto's van Fries-Hollandse koeien? Stuur ze dan naar info@frieshollands.nl dan kunnen we die ook plaatsen. Klik hier om de foto's te bekijken.

01. oktober 2020
In verband met alle maatregelen rondom Covid-19 heeft het bestuur besloten om dit jaar geen fokkersdag te organiseren. Laten we hopen op betere tijden, zodat er volgend jaar wel weer een fokkersdag georganiseerd kan worden.

24. september 2020
De Koekrant van september 2020 is uit. Met o.a. de volgende onderwerpen: - Stamboekregistratie - Bezoek aan Jan en Jansje Jansma te Oldeboarn - Bernard 28 een Fries-Hollandse Topstier - Nieuwe Fries-Hollandse stier Freek - Maike Bouma fokt rood én zwartbont Fries vee Wilt u ook de Koekrant ontvangen? Ga dan naar Lidmaatschap.

26. juni 2020
De Koekrant van juni 2020 is uit. Met o.a. de volgende onderwerpen: - Uitstekende resultaten met Fries-Hollandse stieren op Holstein koeien - Fries-Hollandse stieren in het buitenland - Beschikbare stieren Wilt u ook de Koekrant ontvangen? Ga dan naar Lidmaatschap.

27. maart 2020
De Koekrant van maart 2020 is uit. Met o.a. de volgende onderwerpen: - Ras van het jaar 2020 - Dierpremie voor Fries-Hollandse melkkoeien - Jaarverslag Fries-Hollands vereniging 2019 - Bedrijfsbezoek aan familie Houtenbos - Feest op de Raesfeltstede Wilt u ook de Koekrant ontvangen? Ga dan naar Lidmaatschap.

Meer weergeven